یکشنبه 16 بهمن 1390, 1:32:40
 
نسخه قابل پرينت  نسخه PDF  نسخه xml  نسخه Word  اضافه کردن به ليست علاقه منديها  ارسال به ايميل
بازگشت تعادل به بازار مواد پروتئینی

مرغ تازه در تهران 20 درصد ارزان شد

بازگشت تعادل به بازار مواد پروتئینی

تعداد بازدید: 457 
دوشنبه, 24 خرداد 1389 13:51

در حـالـی کـه قیمت گوشت طی هفته‌های اخیر روند صعودی یافته و نگرانی مردم را با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان برانگیخته، یکی از مسئولین وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد هیچ نگرانی از بابت تولید این محصول وجود ندارد.

رئیس ستاد معاونت امور دام در گفت‌و‌گو با «ایران» اعلام کرد: امسال نه تنها تولید گوشت قرمز و مرغ کاهش نمی‌یابد، بلکه با افزایش تولید روبه‌رو هستیم.

حسین دماوندی‌نژاد با اشاره به اینکه در سال گذشته 900 هزار تن گوشت قرمز و یک میلیون و 605 هزار تن گوشت مرغ تولید شده بود، گفت: امسال انتظار می‌رود تولید گوشت قرمز و مرغ به ترتیب به 968 هزار تن و یک میلیون و 700 هزار تن برسد.

به گفته وزارت جهاد کشاورزی، با اجرای طرح‌های ویژه از جمله بهبود مدیریت و اصلاح نژاد هر ساله 6 درصد رشد تولید مرغ و 5/3 درصد رشد تولید گوشت قرمز را در برنامه خود دارد.

وی گفت: خوشبختانه با پایان دوران خشکسالی، امسال بارش‌های خوبی در کشور اتفاق افتاد که با وفور علوفه، دام سبک توانست تغذیه خوبی داشته باشد و به مرور این دام به بازار عرضه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کشور هیچ‌گاه در دام سنگین مشکلی نداشته، گفت: بدون شک با همکاری خوبی که وزارت جهادکشاورزی و وزارت بازرگانی برای تولید و تنظیم بازار محصولات کشاورزی دارند، مشکلی در ماه مبارک برای محصولات پروتئینی نخواهیم داشت.

دماوندی‌نژاد مصرف سرانه گوشت قرمز کشور را 13 کیلوگرم، مرغ 23 کیلوگرم، تخم‌مرغ 10 کیلوگرم و شیر را 130 لیتر اعلام کرد.

وی در پاسخ به علت سینوسی بودن تولید و بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز گفت: تولید این محصولات هیچ‌گاه سینوسی نبوده بلکه تقاضا در بعضی مقاطع مانند ماه مبارک رمضان سینوسی می‌شود که علت اصلی آن مشکل تاریخی توزیع است که یک مشکل فرابخشی است.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در این خصوص می‌گوید: این مشکلی است که از گذشته وجود داشته است. در یک زمان تولید زیاد می‌شود، قیمت‌ها کاهش و در زمان دیگر تولید کم می‌شود و قیمت‌ها افزایش می‌یابد که این مسئله را در اقتصاد مدل تار عنکبوتی می‌گویند و علتش بی‌اطلاعی کشاورزان از همدیگر است.

خلیلیان معتقد است برای رفع این معضل اساسی راه‌حل کوتاه مدت وجود ندارد، بلکه دولت باید با حمایت از اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها به ساماندهی کشاورزان بپردازد و سهمیه تولید را برای هر کشاورز مشخص کند. وی با اشاره به این‌که در حال حاضر ابزار قانونی برای ملزم کردن تولید کنندگان به ‌رعایت سهمیه تعیین شده وجود ندارد گفت: وزارت جهاد کشاورزی با اجرای طرح الگوی کشت دنبال به‌دست آوردن این ابزار قانونی است. وی در عین‌حال گفت: در کنار این مسئله همچنین باید از اقدامات تکمیلی مانند ذخیره سازی مناسب استفاده شود.

 

بخش دام و طیور حیاتی‌ترین بخش برای اجرای هدفمندی یارانه‌ها

دماوندی‌نژاد در پاسخ به این پرسش که آیا اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها تأثیری بر قیمت گوشت قرمز و مرغ نخواهد گذاشت، گفت: با توجه به اینکه زیربخش دام و طیور کمترین تأثیر را از اجرای این طرح خواهد دید، انتظار می‌رود شاهد نوسان آنچنانی در قیمت گوشت قرمز و مرغ نباشیم.

وی تصریح کرد: آزادسازی نهاده‌ها در زیربخش دام و طیور چندین سال است که در این بخش به اجرا درآمده، به همین دلیل اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها تأثیر محسوسی بر این بخش نخواهد گذاشت. وی در عین حال از تدوین برنامه جامع برای مباحث هدفمندی یارانه‌ها در بخش دام و طیور خبر داد.

 

کاهش 20 درصدی قیمت مرغ

در همین حال گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در سطح شهر تهران بین 2 هزار و 400 تا 2 هزار و 500 تومان است که نسبت به مدت مشابه ماه گذشته 20 درصد کاهش داشته است. قیمت هر شانه تخم‌مرغ هم در سطح شهر تهران به 2 هزار و 300 تومان رسیده است که نسبت به مدت مشابه ماه گذشته 10 درصد کاهش داشته است.

بانک مرکزی در گزارش هفتگی خود اعلام کرده است که در هفته منتهی به 21 خرداد ماه قیمت گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله افزایش ولی بهای گوشت مرغ کاهش داشت.

در هفته مورد بررسی، قیمت چای خارجی و روغن نباتی مایع افزایش ولی بهای روغن نباتی جامد کاهش یافت و قیمت قند و شکر بدون تغییر بود. در حالی بانک مرکزی قیمت گوشت گوسفندی را 14هزار و 700 تومان اعلام کرده است که قیمت ران گوسفندی به قیمت هر کیلو گرم 17هزار و 500 تا 18هزار و 500 تومان عرضه می‌شود.

بانک مرکزی با مبنا قراردادن قیمت گوشت گوسفندی، نرخ آن را 14هزار و 700 تومان اعلام کرد که قیمت این کالای استراتژیک رشد 37 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.

 

× نقل‌شده ار روزنامه ایران- زهره افشار

کد خبر: 4377

آدرس صفحه خبر:

http://www.shabanews.ir/News/No/4377

نسخه قابل پرينت  نسخه PDF  نسخه xml  نسخه Word  اضافه کردن به ليست علاقه منديها  ارسال به ايميل
ثبت نظر شما
سازمان توسعه تجارت ايران  شركت سهامي نمايشگاههاي بين المللي جمهوري اسلامي ايران  كشتيراني جمهوري اسلامي ايران  صندوق ضمانت صادرات ايران  موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني  مركز آموزش بازرگاني  شركت حمل و نقل بين المللي و خدمات دريايي آبادان  مركز ملي شماره گذاري كالا و خدمات ايران   شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی  حمل و نقل بین المللی خلیج فارس  شرکت خدمات انفورماتیک راهبر  دفتر نمايندگي تام الاختيار تجاري  مركز ملي فرش ايران  شركت بين المللی بازرگانی كالای تجاری 
صفحه اصلی  |  معرفی  |  راهنمای مراجعین  |  پیشنهادات و انتقادات
طراحی و پیاده سازی توسط شرکت خدمات انفورماتیک راهبر - آخرین بروز رسانی شنبه 8 مرداد 12:14:19
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شبکه اطلاع رسانی بازرگانی ایران (شابا) می باشد و استفاده از مطالب با ذکر شبکه اطلاع رسانی بازرگانی ایران(شابا) بلامانع است
صفحه نخست | آرشیو |  آمار بازدید امروز:
RSS